The Tea and Coffee Trade Journal

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    Café Conilon
    (Instituto Capixaba de Pesquisa Assistência Técnica e Extensão Rural – INCAPER, 2017) Ferrão, Romário Gava; Fonseca, Aymbiré Francisco Almeida da; Ferrão, Maria Amélia Gava; De Muner, Lúcio Herzog
    Ao longo das últimas três décadas, verificou-se extraordinário crescimento na produção, produtividade e uso da espécie Coffea canephora no cenário capixaba, brasileiro e internacional. Concomitantemente, constatou-se grande distinção e reconhecimento da importância dessa cultura, tendo como pilares, nessa evolução, a geração, difusão e transferência de tecnologias e a agregação de esforços das diferentes instituições e elos da cadeia do café. Os editores e autores desta segunda versão revisada, atualizada e ampliada têm grande satisfação e honra de redigir o prefácio do livro “Café Conilon”, que oferece e disponibiliza aos segmentos do café os mais contemporâneos conhecimentos científicos sobre o café conilon. Os 30 capítulos desta obra foram redigidos por 74 profissionais com formações acadêmicas e reconhecidas experiências, condizentes com os diferentes conteúdos expostos. Na redação, procurou-se uma combinação cuidadosa e harmônica de teoria e prática, em que foram apresentados e discutidos os conhecimentos, as experiências de campo e as tecnologias geradas e ou adaptadas por diferentes instituições brasileiras, oriundas dos resultados de pesquisas científicas de campo e de laboratório, obtidos, sobretudo, no Estado do Espírito Santo e Brasil, e da consulta de mais de 1.200 literaturas nacionais e internacionais. O conteúdo permeia diferentes áreas e abordam temas que se estendem desde a origem e história da introdução do conilon no Brasil, a aspectos relacionados ao seu cultivo sustentável, colheita e classificação, até fatores econômicos, entre outros, tais como Coffea canephora; importância do café conilon no Estado do Espírito Santo; zoneamento agroclimático; origem e dispersão geográfica; aspectos fisiológicos; melhoramento genético; autoincompatibidade; biotecnologia; cultivares; jardins clonais, produção de sementes e mudas; manejo da cultura; preparo, manejo e conservação de solo; nutrição; calagem e adubação; plantas daninhas; pragas; doenças; irrigação; sistemas agroflorestais; colheita e pós-colheita; mecanização da colheita; água residuária; qualidade e classificação; industrialização; mercado e comercialização; cafeicultura sustentável; certificação; arranjo institucional; geração, difusão e transferência de tecnologias; e coeficientes técnicos e custo de produção. Como editores técnicos, impressionou-nos muito o volume e a qualidade das informações, tecnologias geradas e transferidas para os produtores e para os diferentes segmentos associados ao café conilon, além das inovações que proporcionaram nessas últimas décadas.
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    Coffee market review: developments in Brazil
    (1934-06) The Tea and Coffee Trade Journal
    In the long view, the most important problem that confronts the coffee trade of the United States in How to increase the coffee consumption of this country. This same problem applies as well to many other coffee-consuming countries and it is one that should command the best thought of all that want to see coffee more widely used-this concerning the green coffee interests, the roasters, other distributors and retailers. Not the least interested are the coffee-producing countries themselves.
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    Brazil coffee at the fair
    (1933-10) The Tea and Coffee Trade Journal
    Brazil has opened a heavy attack on the coffee consciousness of the millions of visitors to A Century of Progress. In its impressive exhibit space in the Travel and Transport Building at the World’s Fair Brazil has a long double-horseshoe coffee bar over which thousands of free cups of steaming, fragrant coffee-sugar and cream to taste- are hospitably handed every day to pleased guests of the Brazil coffee exhibit. The many inviting easy chairs in the adjoining lounges at each end of the coffee bar are always occupied by coffee drinkers, sipping their drink and inhaling its aroma.
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    Coffee problem solution
    (1935-05) The Tea and Coffee Trade Journal
    Shr. Emerson José Moreira, owner of the General Warehouse at França, who is operating one of the most important mills for the improvement and standardization of coffe types in the State of São Paulo, has presented to the Federal Council of Foreign Trade, through intermediary of the coffe problem through which he makes suggestions for resolving the situation now confronting Brazil’s principal product.
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    Rolling down to Rio in 1934
    (1934-09) Ukers, William H.
    Rolling down to Rio is very different in 1934 from what is was 46 years ago when Louis R. Gray of Arbuckle’s’ first made the trip; or in 1898 when Leslie C. Greenland came out from England. And the late Jock Mc Kinlay, Dean of the Rio Coffee brokers, who came out in the eighties, spun many a yarn about the hazards of the voyage.down to Rio is very different in 1934 from what is was 46 years ago when Louis R. Gray of Arbuckle’s’ first made the trip; or in 1898 when Leslie C. Greenland came out from England. And the late Jock Mc Kinlay, Dean of the Rio Coffee brokers, who came out in the eighties, spun many a yarn about the hazards of the voyage.
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    Among the coffee fazendas of Brazil
    (1934-11) Ukers, William H.
    Although coffee is not indigenous to Brazil, the Fates have made it the world’s greatest coffee-producing country. The area suitable for coffee cultivation covers 1,158,000 square miles, more than one-third the area of continental United States.”
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    Who's who in coffee
    (1934-09)
    Dr. Oswaldo Aranha, the newly appointed Ambassador of Brazil to the United States, arrived in New York on the Rex, from Italy, on September 13 th . In the Brazilian Committee of the Pan American Society at the Waldorf-Astroia. The dinner was attended by prominent members of the coffee trade, including officers of the Associated Coffee Industries of America. It is planned to give a formal dinner to Dr. Aranha in New York later on when all the members of the have returned from holidays.
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    Brazilian warrant agency
    (1935-09) Lane, Mincing
    The Brazilian Warrant Agency and Finance Company, Limited, according to the statement of Mr. A. Whitworth, Chairman, at the annual meeting, paid for the year 1934 4 per cent on its Ordinary Shares, made possible through the authorization to reduce the nominal share value from ten to two shillings. On the Preference Shares an interim dividend of 31/2 per cent and a final dividend 31/2 per cent were paid. Total payments amounted to 26,500 the profit and loss account showing a balance of 41,994- 14-9. During the year advantages were taken of the relaxed rules on Brazilian exchange control, with the result that certain surplus cash balances were transferred to London. Like favorable conditions held also for the Cambuhy Coffee and Cotton Estates, Limited.
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    Parana celebrates first centennial with coffee congress and exposition
    (1953-10)
    Curitiba, September 21 – The Centennial Celebration marking the 100 th anniversary of the State of Parana as an autonomous state within the Brazil Federation will open in Curitiba, capital of Parana, on December 19, 1953. Parana is the youngest of the twenty Brazil States being separated from Sao Paulo on December 19, 1853.
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    Trade opposes coffee bonus
    (1933-05)
    As soon as the announcement concerning Brazil’s latest coffee bonus in kind reached this country there arose a wave of protest from coffee roasters and distributers all over the United States. Chairman Hebert Delafield of the Associated Coffee Industries called a meeting of the Board of Directors and the following cable was dispatched to Dr. Armando Vidal, President of the National Coffee Department at Rio de Janeiro.